
|
WYSZUKAJ IMPREZĘ SYLWESTROWĄ

W górach

Nad morzem

Nad jeziorem

W mieście

Poza miastem

SYLWESTER W MIEŚCIE

W Krakowie

W Warszawie

W Zakopanem

We Wrocławiu

W Gdańsku

W Szczecinie

W Poznaniu

W Lublinie

W Rzeszowie

W Katowicach

W Łodzi

W Kielcach

W Bydgoszczy

W Białymstoku

W Olsztynie

W Opolu

W Zielonej Górze

W Częstochowie

SYLWESTER ZA GRANICĄ

Na Słowacji

W Czechach

Na Węgrzech

W Austrii

W Niemczech

W Anglii

We Włoszech

We Francji

W Hiszpanii

W Portugalii

W Chorwacji

W Grecji

W Bułgarii

Na Malcie

Na Litwie

Na Ukrainie

W Rosji

W Skandynawii

W Europie

Na świecie

SYLWESTER W TROPIKACH

Na Cyprze

W Egipcie

W Maroku

W Tunezji

Na Wyspach Kanaryjskich

W Turcji

W Izraelu

W Jordanii

W Kenii

Na Dominikanie

Na Karaibach

Na Kubie

W Meksyku

W Brazylii

W Tajlandii

W Indiach

W Sri Lance

W Chinach

IMPREZY SYLWESTROWE - KLASYFIKACJA

Bal sylwestrowy

Bal sylwestrowy z noclegiem

Pobyt sylwestrowy

Sylwestrowa impreza specjalna

Sylwester w domu - domówka

PRZYDATNE INFORMACJE

Partner na Sylwester

Partnerka na Sylwester

Sylwester we dwoje

Sylwester dla aktywnych

Sylwester z dziećmi

Sylwester studencki

Tańce sylwestrowe i karnawałowe

Sylwester SPA & Wellness

Sylwester za granicą

Tani Sylwester

PORADY NA SYLWESTER

Drinki sylwestrowe

Potrawy sylwestrowe

Makijaż sylwestrowy

Kreacje sylwestrowe

Fryzury sylwestrowe

Moda sylwestrowa - dodatki

Savoir vivre - etykieta sylwestrowa

Jak uniknąć kaca ?

Sztuczne ognie, fajerwerki

WARTO WIEDZIEĆ

Sylwester w dawnej Polsce

Sylwester na świecie tradycje i zwyczaje

Szampan symbol sylwestrowej nocy

Sylwester w statystyce

Ciekawostki sylwestrowe

Karnawał

SYLWESTER Z PRZYMRÓŻENIEM OKA

Feng Shui na Sylwester

Horoskopy

Indywidualny horoskop urodzeniowy

Humor sylwestrowy

Wierzenia i przesądy

Sławni Sylwestrzy

Opowiadania i poezja

Mój pamiętny Sylwester

SERWISY PARTNERSKIE

|

|
POTRAWY NA SYLWESTER PRZYSTAWKI SYLWESTROWE I KARNAWAŁOWE


POTRAWY NA WIECZÓR SYLWESTROWY
PRZYSTAWKI SYLWESTROWE cz.1
Przystawki podawane w Sylwester są idealnym uzupełnieniem
menu sylwestrowego.
Serwujemy je przed głównymi posiłkami. Jeśli jest taka możliwość przystawki powinny być dostępne w ciągu całej nocy sylwestrowej.
Kiedy któryś z gości zgłodnieje będzie mógł "wrzucić coś na ząb" bez potrzeby absorbowania gospodarzy. Doskonałym uzupełnieniem
przystawek są
drinki sylwetrowe.
Przystawka jest symbolem gastronomicznej prostoty i praktyczności. Co wykwintniejszym podniebieniom jawi się nawet jako symbol
konsumpcyjnego prostactwa. Nic bardziej mylnego. Przy robieniu przystawek należy kierować się tymi samymi zasadami smakowo-estetycznymi,
jakie rządzą w kuchniach największych mistrzów. Przede wszystkim należy pamiętać, że przystawki sylwestrowe są tylko uzupełnieniem dań
głównych. Dlatego powinny być tak dobrane i skomponowane, aby ich nie przyćmiewać tylko uzupełniać. Śmiało można powiedzieć, że
przygotowanie przystawek jest podobnie jak gotowanie sztuką.
Poniżej przedstawiamy kilka smacznych i sprawdzonych przepisów na wykwintne przystawki sylwestrowe. Ukazują one ogromne
bogactwo smaków i możliwości, kombinacji poszczególnych elementów w przystawkach zimnych lub gorących, płaskich lub zawijanych,
serwowanych na ostro lub na słodko. Powodzenia i smacznego.
NADZIEWANA CUKINIA
Skladniki:
Przygotowanie:
Obraną cukinie przekrawamy wzdłuż, łyżeczką wydrążamy "rynienkę", a miąższ kroimy. Następnie pół cebuli siekamy i szklimy na
rozgrzanej patelni, dodajemy czosnek oraz mięso. Gdy mięso lekko sie podsmaży dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Jak ktoś lubi może dodać zioła i posiekanš natkę pietruszki. Pozostałe pół cebuli szklimy na rozgrzanym maśle razem z pokrojonymi pieczarkami
oraz wydrążonym wcześniej miąższem z cukinii. Doprawiamy do smaku. Do "rynienek" w cukinii nakładamy mięso po czym lekko posypujemy startym
żółtym serem. Na to nakładamy pieczarki, lekko dociskamy i ponownie posypujemy żółtym serem. Następnie przekładamy nafaszerowaną cukinię do
naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i zapiekamy ok. 30 min. do momentu aż
cukinia będzie miękka.
>>więcej
Powrót
| 
|
SZCZEGÓLNIE POLECAMY OFERTY SYLWESTROWE


Carving na Sylwester
Jak uniknąć kaca ?
Szampan symbol sylwestrowej nocy
Drinki i koktajle na Sylwester
|

|